Terug

Volg Hart van Nederland

Ook Wibra wil vandaag weer open, tegelijkertijd met Action

Ook Wibra wil vandaag weer open, tegelijkertijd met Action

Milieu en Gezondheid

16 dec 2020, 10:33

Naast Action wil ook Wibra woensdag de deuren van al zijn winkels weer openen. Ook bij deze budgetketen kunnen klanten alleen terecht voor essentiële producten, zoals schoonmaakmiddelen. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Sinds dinsdag geldt er in Nederland een harde lockdown. Als gevolg hiervan moeten alle niet-essentiële winkels de deuren dichthouden. Alleen zaken die essentiële middelen vekopen, zoals supermarkten en drogisterijen, hoeven niet te sluiten. Lees ook: Alle winkels van Action gaan vandaag weer open voor essentiële producten Hierbij hanteert de overheid een grens: winkels die minimaal dertig procent van de omzet halen uit bijvoorbeeld eten en drinken, was- en schoonmaakmiddelen of persoonlijke verzorging mogen tijdens de lockdown open blijven.

HEMA dinsdag gewoon open

Voorwaarde is dat niet-essentiële producten niet verkocht worden. Daarop besloot de HEMA om dinsdag gewoon open te gaan, zij het met een aangepast assortiment. Ook Wibra ziet nu dus geen belemmering en wil tegelijkertijd met de Action weer open. Lees ook: Chaos in de winkelstraat compleet: HEMA blijft open, maar mag niet alles verkopen De winkelketen meldde eerder deze week al aan zijn personeel ook te mikken op een gedeeltelijke heropening op woensdag, blijkt uit een intern bericht dat persbureau ANP heeft ingezien. Een woordvoerder was niet direct beschikbaar voor commentaar.

'Medewerkers zijn ongerust'

Dat veel winkels ondanks de sterke toename van het aantal coronabesmettingen toch weer opengaan, leidt tot zorgen bij vakbond FNV. Bestuurder Linda Vermeulen zegt veel berichten te krijgen van ongeruste winkelmedewerkers. Ook PvdA-leider Lodewijk Asscher is kritisch op het besluit van grote winkelketens om tijdens de harde lockdown toch de deuren open te houden. "Vindt het kabinet dit zelf eerlijk", vraagt hij zich af op Twitter.

Action, Wibra, Makro open Basisscholen, kleine winkels dicht.

Vindt het kabinet dit zelf eerlijk? https://t.co/zDffXJGqxK — Lodewijk Asscher (@LodewijkA) December 16, 2020 Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.