Terug

Volg Hart van Nederland

Kijkcijferrecord voor Vandaag Inside met Mark Rutte aan tafel

Verkiezingen

14 mrt 2023, 08:46

De komst van premier Mark Rutte naar Vandaag Inside heeft de talkshow maandagavond een kijkcijferrecord opgeleverd. Volgens Stichting KijkOnderzoek (SKO) stemden een kleine 1,5 miljoen mensen op het programma af. Het oude record stond op 1,3 miljoen kijkers.

De uitzending met Rutte deed vooraf wat stof opwaaien. Zo zou de premier volgens het programma een aantal eisen hebben gesteld, zoals dat geen boze Groningers, boeren of toeslagenouders in de studio zouden zitten. Hij ontkende dat later in Showniews.

Hoogtepunt

Rutte noemde zijn komst naar het programma zelfs "het hoogtepunt" in de campagne rond de verkiezingen voor Provinciale Staten.

Een hoogtepunt werd het met 1.496.000 kijkers wel voor het programma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Niet eerder keken er zoveel mensen naar het praatprogramma. Het vorige record van 1,3 miljoen mensen werd gevestigd door de uitzending in april 2022, waarin Derksen uiteindelijk geen excuses maakte voor de zogenoemde kaarsenrel.

Iedere dag bespreken we in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK de belangrijkste televisiefragmenten, uiteraard ook de veelbesproken en -bekeken uitzending van Vandaag Inside:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.