Terug

Volg Hart van Nederland

Rutte ontkent harde eisen aan bezoek Vandaag Inside: 'Dat is gewoon helemaal niet waar'

Verkiezingen

10 mrt 2023, 09:19

Minister-president Mark Rutte heeft de makers van Vandaag Inside nooit een eisenlijstje gegeven voor zijn aanstaande bezoek aan het programma. "Dat is gewoon helemaal niet waar", benadrukte de premier donderdagavond in Shownieuws.

Aanleiding waren uitspraken van Wilfred Genee van woensdag. Hij stelde toen in Vandaag Inside dat Rutte niet langs zou willen komen als er ook Groningers, boeren of toeslagenouders worden uitgenodigd. Dat leverde Rutte donderdag veel kritiek op van politieke collega's. In de uitzending van donderdag nam Genee die woorden terug.

Bekijk hier hoe Genee dat deed:

Genee en Hugo de Jonge over 'eisenpakket' Rutte en vertrouwen in de politiek
2:44
Genee en Hugo de Jonge over 'eisenpakket' Rutte en vertrouwen in de politiek

Rutte zei in Shownieuws zin te hebben in zijn bezoek aan Vandaag Inside, aanstaande maandag. Hij stelde gekscherend dat het "het hoogtepunt" van zijn campagne zal worden. De premier is er niet zenuwachtig voor, ondanks dat hij waarschijnlijk zal worden aangepakt door Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. "Dat kun je niet repeteren. Ik vind het een heel leuk programma om zelf te kijken. Ze waren altijd enthousiast over mij dus ik ga eens vragen wat er mis is gegaan."

Kijk de uitzending van Shownieuws met Rutte hier terug:

Openhartige premier Mark Rutte bij Shownieuws
18:39
Openhartige premier Mark Rutte bij Shownieuws

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.