Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte opgepakt voor brand in studentencomplex Capelle aan den IJssel

112

22 dec 2020, 23:08

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de brand in een studentencomplex in Capelle aan den IJssel dinsdagochtend. Het gaat om een 34-jarige man zonder vast woon- en verblijfplaats. De brand in het gebouw aan het Roer brak rond 7.30 uur op de tweede etage. Het voormalige kantoorpand is omgebouwd tot wooncomplex, de bewoners van meer dan vijftig woningen werden geëvacueerd en tijdelijk in een sporthal opgevangen. Lees ook: Tientallen woningen in Capelle ontruimd na brand in wooncomplex De brandweer had het vuur na een uur geblust. De woningen werden hierna gecontroleerd, waarna de bewoners weer terug naar hun huizen konden. Al hadden sommige kamers eerst nog wel een schoonmaakbeurt nodig.

Benzine geroken

Omdat verschillende mensen benzine hadden geroken werd vermoedde de politie dat het vuur was aangestoken. Ook was er een man met een zwarte rugzak gezien in de buurt van het pand. Onderzoek leidde uiteindelijk naar de verdachte, die rond 22.00 uur werd opgepakt. Vorige week vrijdag brak er ook al brand uit in het appartementencomplex. Het vuur ontstond toen rond hetzelfde tijdstip. Bewoners roken destijds ook een sterke benzinegeur rond het pand. De politie onderzoekt of de opgepakte verdachte ook verantwoordelijk is voor deze brand. Lees ook: Wie zijn de jongeren die een straat in de fik steken in Wijk bij Duurstede? "We zijn enorm opgelucht dat we zo snel een verdachte konden aanhouden," laat de politie dinsdagavond weten. "We hopen dat daarmee de rust onder de flatbewoners is teruggekeerd. Begrijpelijkerwijs zorgden de twee branden in enkele dagen tijd voor veel onrust onder de bewoners." Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.