Terug

Volg Hart van Nederland

Rechter: Facebook mocht pagina 'Nee tegen 1,5 meter' offline halen

Rechter: Facebook mocht pagina 'Nee tegen 1,5 meter' offline halen

Milieu en Gezondheid

13 okt 2020, 17:37

Facebook mocht de pagina 'Nee tegen 1,5 meter' offline halen. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald in een kort geding dat onder andere was aangespannen door actiegroep Viruswaarheid. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog De pagina 'Nee tegen 1,5 meter' werd in juli verwijderd van Facebook. Daarop eisten Viruswaarheid, stichting Smart Exit en een inwoner van Den Haag dat het Amerikaanse techbedrijf de pagina weer terug zou plaatsen. Ook een pagina met de titel Viruswaanzin zou volgens hen onterecht offline zijn gehaald. De rechter oordeelt nu echter dat Facebook het recht heeft om pagina's offline te halen als die indruisen tegen het eigen beleid om misinformatie over het coronavirus te stoppen. De rechter vindt dat het bedrijf niet kan worden verplicht "om iedere uitlating van gebruikers op zijn platform te dulden". Lees ook: Advocaat: 'Houd Willem Engel in de gaten, hij is mogelijk strafbaar bezig'

Eerdere zaken verloren

Viruswaarheid spant regelmatig een kort geding aan in een poging om coronamaatregelen terug te draaien. Vorige maand eiste de actiegroep nog notulen op van het Outbreak Management Team (OMT) dat het kabinet adviseert in de corona-aanpak. De rechter gaf hen echter ongelijk. Ook over de mondkapjesplicht in Amsterdam van afgelopen zomer werd een kort geding aangespannen. Eerder verloor Viruswaanzin, de voorloper van Viruswaarheid, twee keer een kort geding tegen het uitvaardigen van een demonstratieverbod op het Malieveld. Lees ook: Man (39) gooit ruit in van dansschool Viruswaarheid-voorman Willem Engel ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.