Terug

Volg Hart van Nederland

Theo Hiddema wil terugkeren op lijst Forum voor Democratie: 'Heb Baudet in de kou laten staan'

Theo Hiddema wil terugkeren op lijst Forum voor Democratie: 'Heb Baudet in de kou laten staan'

Politiek

24 dec 2020, 07:36

Theo Hiddema wil toch weer op de lijst voor Forum voor Democratie. In een interview met De Volkskrant zegt hij zijn pijlen te richten op de positie van lijstduwer. "Zaterdag was Baudet hier, voor het eerst sinds het allemaal gebeurde. Ik voelde: ik heb hem in de kou laten staan. Ik heb weer zin om met hem de zaaltjes in te gaan." Op de vraag of hij dan weer nummer twee wordt, zegt Hiddema: "Nee. Ik wil het op eigen kracht doen, als lijstduwer. Word ik gekozen, dan weet ik niet wat ik doe. Krijg ik een overweldigende duw, dan moet ik. Misschien denken ze: iemand moet Baudet in de gaten houden." Lees ook: Ruzie binnen Forum voor Democratie doet Baudet veel: 'Ze framen mij als halve nazi'

'Zo week als was'

Zijn drijfveer is: "Trots op de schoonheid van ons programma. En de wetenschap dat Baudet een deugdzaam mens is. Als ik hem weer zie, word ik zo week als was." Maar hij is niet per se van plan Baudet in de gaten te houden: "Ben je besodemieterd, ik ben geen Pleegzuster Bloedwijn. Wel mogen ze van mij verwachten dat ik ontsporingen voorkom." Hiddema zegde op 24 november per direct zijn Kamerlidmaatschap op. In een brief aan Kamervoorzitter Khadija Arib schreef hij dat hij zichzelf "politiek arbeidsongeschikt heeft verklaard. Dit vanwege recent opspelende persoonlijke omstandigheden, verband houdende met zaken als goede smaak, eigendunk en arbeidsvreugde". Lees ook: Baudet wint ledenverkiezing: driekwart FvD-leden stemt voor Een dag eerder gaf de nummer één Thierry Baudet zijn lijsttrekkerschap op, naar aanleiding van de berichten over antisemitische en homofobe verhalen die rondgingen in appgroepen van JFVD, de jongerenbeweging van Forum. Intussen is Baudet weer kopman van de partij, die veel volksvertegenwoordigers heeft zien vertrekken sinds de interne crisis. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.