Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland duidelijk: Rutte en andere ministers moeten vakantie direct afbreken

Nederland duidelijk: Rutte en andere ministers moeten vakantie direct afbreken

Politiek

28 juli 2022, 20:53

Rutte 'en de zijnen' moeten terugkomen van vakantie om het land te besturen. Tenminste, als het aan Nederland ligt. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van het Hart van Nederland-panel. Maar liefst 72 procent van de ruim 3500 ondervraagden vindt dat de ministers hun verantwoordelijkheid moeten nemen en hun vakantie moeten afbreken.

Het land staat vanwege onder meer de boerenprotesten rondom de stikstofcrisis letterlijk en figuurlijk in brand en dus lijkt dít het moment om politieke verantwoordelijkheid te nemen. De belangrijkste spelers uit het kabinet, de mensen die aan de knoppen zouden kunnen draaien, zijn echter op vakantie. Hart van Nederland probeerde een aantal bewindslieden te bevragen, maar kreeg elke keer nul op het rekest.

Onder meer premier Mark Rutte, vice-premiers Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra en Carola Schouten zijn op vakantie. Ook landbouwminister Henk Staghouwer en stikstofminister Christianne van der Wal zijn weg, net als Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Veiligheid & Justitie). Overigens is minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken wél in het land en premier Rutte liet donderdag via Twitter weten in nauw contact te staan met de meest betrokken ministers.

De timing van die ambtelijke vakanties schiet bij een aantal mensen in het verkeerde keelgat. "Het is onvoorstelbaar dat de regering op vakantie gaat en het land in zo'n staat achterlaat", zegt iemand. "Het kabinet verdient geen vakantie met alle ellende die ze veroorzaken", schrijft een ander.

De boerenprotesten treffen niet alleen politici, maar ook de burgers zelf. Het actievoeren met de verantwoordelijke ministers in het buitenland, heeft daarom volgens sommigen weinig zin. "Boeren moeten actievoeren als de regering terug is van vakantie Nu hebben de gewone mensen last van de acties, terwijl die ook willen genieten van hun vakantie", vindt iemand.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.