Terug

Volg Hart van Nederland

Politiek Den Haag is met vakantie, maar minister Bruins Slot is wél aanwezig: 'Betrokkenen staan in nauw contact'

Politiek Den Haag is met vakantie, maar minister Bruins Slot is wél aanwezig: 'Betrokkenen staan in nauw contact'

Politiek

28 juli 2022, 20:52

Omdat politiek Den Haag geniet van vakantie, moet het land grotendeels op afstand bestuurd worden. En dat is hard nodig, want de boeren maken het de politici niet makkelijk. De verantwoordelijke ministers zijn echter in het buitenland en dus komt de politieke last op de schouders van de achtergebleven minister van Binnenlandse Zaken: Hanke Bruins Slot. "De betrokkenen ministers zijn echt nauw in contact geweest", zegt de politica over de Haagse radiostilte in gesprek met Hart van Nederland.

Het zijn niet de makkelijkste dagen voor Bruins Slot. Met veel collega's afwezig, neemt zij voor enkele ministers de honneurs waar. "Ik ben één van de ministers die de bijzondere verantwoordelijkheden van de minister van Defensie en de minister van Justitie en Veiligheid uitoefent", vertelt ze.

Werk tijdens reces

De vakantie van de belangrijkste pionnen uit de Tweede Kamer, betekent echter niet dat er niet wordt gewerkt. Ook tijdens het reces gaat het werk gewoon door. "Ik zat gisteren in een overleg met vier andere ministers die op dit moment in het buitenland verblijven. De minister-president is vandaag ook betrokken geweest bij het contact met de boerenorganisaties, zoals LTO."

Tot slot gaat Bruins Slot ook nog even kort in op de boerenacties van de afgelopen dagen. Die konden niet op goedkeuring rekenen. "Het is van belang dat deze onacceptabele acties op dit moment gaan stoppen", aldus de bewindsvrouw.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.