Terug

Volg Hart van Nederland

Politie vroeg kabinet ook kindervuurwerk dit jaar te verbieden

Politie vroeg kabinet ook kindervuurwerk dit jaar te verbieden

nieuws

11 dec 2020, 07:20

De politie wilde dat het kabinet de komende jaarwisseling ook kindervuurwerk, zoals sterretjes en bepaalde soorten fonteinen, zou verbieden. Dat zegt Ruud Verkuijlen, coördinator van de jaarwisseling bij de politie, in gesprek met NU.nl. Door het kindervuurwerk, zogeheten categorie F1-vuurwerk, ook te verbieden zou de politie het tijdelijke vuurwerkverbod makkelijker kunnen handhaven. Lees ook: Dit jaar al meer illegaal vuurwerk gevonden dan in heel 2019 "Voor het overzicht in de handhaving hadden we het liefst gezien dat er helemaal geen vuurwerk werd afgestoken. Want nu is er wel kindervuurwerk", legt Verkuijlen uit. Als al het vuurwerk was verboden "hadden we een rustiger straatbeeld gehad", aldus de coördinator. Wanneer er dan ergens vuurwerk zou worden afgestoken "hadden we ervan uit kunnen gaan dat het om illegaal vuurwerk ging".

Bekijk video: Vuurwerkverbod? Verkoop vlak over de Duitse grens ‘gaat als een malle’

Tot de categorie F1-vuurwerk behoren sterretjes en trektouwtjes, maar ook Bengaals vuur, verschillende soorten fonteinen en grondbloemen. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.