Terug

Volg Hart van Nederland

Premier Rutte en minister De Jonge geven coronapersconferentie over feestdagen

Premier Rutte en minister De Jonge geven coronapersconferentie over feestdagen

Politiek

8 dec 2020, 18:55

Premier Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid geven dinsdagavond weer een persconferentie over de coronamaatregelen. De grote vraag is hoe we de feestdagen gaan vieren: in kleine of toch iets grotere kring? Update: de persconferentie van Rutte en De Jonge is inmiddels afgelopen, volg in ons liveblog het laatste nieuws over corona Rutte en De Jonge wilden op de laatste persconferentie, drie weken geleden, nog weinig kwijt over de feestdagen. Op de nieuwe persconferentie moet nu uitsluitsel worden gegeven over wat Nederlanders kunnen verwachten tijdens kerst en oud en nieuw.

Hoop op versoepelingen vervlogen

De hoop op versoepelingen in de feestperiode lijkt inmiddels vervlogen door de oplopende besmettingscijfers. Rutte temperde vrijdag al de verwachtingen. "Het ziet er op dit moment gewoon niet goed uit", zie hij toen. Het RIVM sprak dinsdag in een de wekelijkse corona-update van een "zorgwekkende" stijging van aantal nieuwe gevallen in de afgelopen week. Lees ook: Kabinet verruimt niet: maximaal drie mensen op visite met kerst Het kabinet heeft daarom besloten dat de groepsgrootte voor bezoek ongewijzigd blijft, bevestigen Haagse bronnen dinsdag voorafgaand aan de persconferentie. Dat betekent dat we deze kerst niet met de hele familie aan het diner zullen zitten. Huishoudens mogen namelijk maar maximaal drie mensen van buiten ontvangen per dag.

Langere kerstvakantie op scholen?

Een ander heet hangijzer dat mogelijk aan bod komt tijdens de persconferentie is het verlengen van de kerstvakantie. Wetenschappers van de onafhankelijke expertgroep Red Team pleitten eerder bij Hart van Nederland om de scholen twee weken langer dicht te houden om zo het aantal besmettingen een halt toe te roepen. Lees ook: 'Kerstvakantie moet twee weken langer, anders gaat het fout' Het kabinet lijkt echter niet zo enthousiast over een dergelijke maatregel. Zo zie Rutte afgelopen vrijdag na afloop van de ministerraad nog niet te verwachten dat de kerstvakantie voor scholen wordt verlengd. Dit terwijl de besmettingen op scholen blijven stijgen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.