Terug

Volg Hart van Nederland

Zara krijgt felle kritiek op campagne met in lakens gewikkelde paspoppen

Zara krijgt felle kritiek op campagne met in lakens gewikkelde paspoppen

Gaza-conflict

11 dec 2023, 16:39

Zara ontvangt online kritiek vanwege een recente campagne waarin modellen worden afgebeeld met mannequins gehuld in witte lakens. Op sociale media wordt de vergelijking gemaakt met beelden van slachtoffers van de oorlog tussen Israël en Hamas, die ook in witte lakens zijn gewikkeld.

De hashtag #boycottzara wordt veelvuldig gebruikt op Instagram, en filmpjes met deze tag op TikTok zijn bijna 18 miljoen keer bekeken. Op X wordt Zara beschuldigd van het "gebruiken van genocide voor marketingdoeleinden", en er zijn oproepen tot een boycot van de kledingwinkels van het bedrijf.

Eerder in opspraak

Er is nog geen reactie van Zara op de kritiek. In 2019 kwam Zara ook al in opspraak vanwege een haatbericht van hoofdontwerpster Vanessa Perilman aan een Palestijns model, wat toen leidde tot oproepen tot een boycot van Zara.

Bekijk hier de laatste uitzending van Hart van Nederland:

Naar de aflevering van Hart van Nederland - Late Editie

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.