Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden betogers in Den Haag eisen staakt-het-vuren in Gaza

nieuws

10 dec 2023, 15:07

Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

De actie startte tegenover het centraal station, daar staat een podium voor sprekers. Een van hen was Denk-fractievoorzitter Stephan van Baarle. Hij noemde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in zijn toespraak een "kindermoordenaar". Ook hield hij de Nederlandse overheid medeverantwoordelijk voor oorlogsmisdaden die daarvoor vervolgd moet worden. "Wegkijken is geen optie meer", zei Van Baarle.

Na de toespraken lopen de demonstranten een mars door de stad. De demonstranten dragen Palestijnse vlaggen en hebben borden mee met teksten als 'Palestine will be free' en 'Ceasefire now'. Ook worden leuzen geroepen waarin Israël een terreurstaat wordt genoemd en wordt 'From the river to the sea, Palestine will be free' geroepen.

Controversiele leuzen

De demonstranten dragen Palestijnse vlaggen en hebben borden mee met teksten als 'Palestine will be free' en 'Ceasefire now'. Ook worden leuzen geroepen waarin Israël een terreurstaat wordt genoemd en wordt 'From the river to the sea, Palestine will be free' geroepen.

Vanaf 15.00 uur is ook een sit-in aangekondigd bij het Vredespaleis. Hiermee wil een groep die zich het Staakt-Het-Vuren Collectief noemt aandacht vragen voor de situatie in Gaza.

Beeld: District 8

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.