Terug

Volg Hart van Nederland

Loos alarm: marechaussee vindt niets in vliegtuig na bommelding Schiphol

Loos alarm: marechaussee vindt niets in vliegtuig na bommelding Schiphol

112

9 dec 2020, 20:25

De Koninklijke Marechaussee heeft niets gevonden in het vliegtuig op Schiphol dat woensdagmiddag werd ontruimd na een bommelding. Het toestel is in het begin van de avond weer vrijgegeven. Ook zijn de afzettingen op het vliegveld weggehaald. Eerder is in Haarlem een verdachte opgepakt in verband met de bommelding. Tot nu toe is alleen bekend dat het om een man gaat. Op welke manier hij betrokken is bij het incident blijft onduidelijk, de marechaussee doet vooralsnog geen mededelingen. Ook de bestemming van het vliegtuig is niet bekendgemaakt. Lees ook: Man in Haarlem aangehouden voor bommelding vliegtuig Schiphol

Vliegtuig ontruimd

Na een melding van een 'verdachte situatie' aan boord van het vliegtuig, werd het toestel ontruimd en moesten alle passagiers van boord. Niemand raakte gewond. Er werd een zogeheten GRIP2-melding gedaan waarna politie en andere hulpdiensten naar Schiphol uitrukten om te assisteren. Lees ook: Geen consequenties voor piloot die kapingsknop indrukte: 'Het was een foutje' Een gedeelte van de D-pier van Schiphol was een paar uur afgesloten in verband met het onderzoek. De bommelding had verder geen gevolgen voor het overige vliegverkeer. Er waren alleen enkele gatewijzingen, aldus een woordvoerder van Schiphol. Als er vluchten vertraagd waren kwam dat door de mist. Tekst: Redactie/ANP Beeld: HFV Photo Services

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.