112

Man in Haarlem aangehouden voor bommelding vliegtuig Schiphol

De politie heeft woensdagmiddag in Haarlem een man aangehouden vanwege een bommelding voor een vliegtuig op Schiphol. Rond 15.00 uur snelden hulpdiensten naar de luchthaven vanwege “een verdachte situatie”.

De Koninklijke Marechaussee wilde lang niet zeggen wat er aan de hand was. Inmiddels is duidelijk geworden dat er een melding was gedaan van een ‘verdachte situatie’ aan boord van een vliegtuig. Daarop werd het toestel ontruimd en moesten alle passagiers het toestel verlaten.

Er werd een zogeheten GRIP2-melding gedaan waarna politie en andere hulpdiensten naar Schiphol uitrukten om te assisteren. Daarnaast zou de marechaussee strategisch opgesteld staan op verschillende locaties rondom de luchthaven.

(Tekst gaat verder onder tweet)

 

Geen gewonden

Een woordvoerder van de marechaussee meldt nu dat er niemand gewond is geraakt. Een gedeelte van de D-pier van Schiphol is nog steeds afgesloten in verband met het onderzoek. Het is nog onduidelijk wat er nu precies is gebeurd, maar er is in ieder geval een man in Haarlem aangehouden in verband met het incident.

Lees ook: Geen consequenties voor piloot die kapingsknop indrukte: ‘Het was een foutje’

Ook is niet bekend wat de bestemming was van het bewuste vliegtuig. Het incident had verder geen gevolgen voor het overige vliegverkeer. Er waren alleen enkele gatewijzingen, aldus een woordvoerder van Schiphol. Als er vluchten vertraagd waren kwam dat door de mist.

Tekst: Redactie/ANP
Beeld: HFV Photo Services