Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland stelt nu ook vliegverbod in voor passagiersvluchten uit Zuid-Afrika

Nederland stelt nu ook vliegverbod in voor passagiersvluchten uit Zuid-Afrika

Milieu en Gezondheid

21 dec 2020, 22:54

Het kabinet heeft besloten dat er per direct een vliegverbod komt voor vluchten uit Zuid-Afrika. In het land is een uitbraak van het gemuteerde coronavirus. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog. Het vliegverbod voor Zuid-Afrika is vanavond 21 december om 21.00 uur Nederlandse tijd ingegaan en geldt tot uiterlijk 1 januari. Vluchten met vracht en medisch personeel blijven toegestaan.

Vluchten geannuleerd

Het besluit van het kabinet betekent dat twee geplande vluchten die dinsdagmorgen vanuit Zuid-Afrika in Nederland zouden arriveren met ieder ongeveer 120 passagiers niet doorgaan. Hierover is contact met de betrokken luchtvaartmaatschappijen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) stelt het vliegverbod in om verspreiding van een nieuwe besmettelijke variant van het coronavirus tegen te gaan. Het besluit volgt op de instelling van een vliegverbod naar het Verenigd Koninkrijk en een aanmeerverbod voor passagiers op veerdiensten uit het Verenigd Koninkrijk afgelopen weekeinde. Lees ook: Chaos bij Nederlandse expats nu Verenigd Koninkrijk compleet wordt afgesloten De maatregelen worden genomen om het aantal reisbewegingen te beperken vanuit gebieden waar de varianten van het coronavirus rondgaan.

Ben je in Zuid-Afrika?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlanders die nu in Zuid-Afrika zijn een veilig onderkomen te zoeken voor de komende dagen. Zij moeten wachten tot het weer mogelijk is om naar Nederland te reizen. Ook mensen die in Zuid-Afrika wonen en voor de feestdagen naar Nederland willen komen, kunnen dat voorlopig niet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.