Terug

Volg Hart van Nederland

De Jonge: Nederland waarschijnlijk in derde kwartaal 2021 voldoende beschermd tegen corona

De Jonge: Nederland waarschijnlijk in derde kwartaal 2021 voldoende beschermd tegen corona

Milieu en Gezondheid

21 dec 2020, 19:07

Coronaminister Hugo de Jonge verwacht dat Nederland in het derde kwartaal van 2021 "een heel eind" beschermd is tegen het coronavirus. Nederland begint op 8 januari met het vaccineren, maar het duurt volgens De Jonge nog wel even voordat groepsimmuniteit wordt bereikt. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Tijdens een persmoment reageerde de minister van Volksgezondheid op de goedkeuring van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. "Een triomf voor de wetenschap," aldus De Jonge.

Zorgvuldigheid geboden

Hij benadrukte dat de snelheid waarmee het vaccin is gemaakt "bijzonder" is, maar "we willen wel alle eisen zorgvuldig doorlopen". In het land heerst argwaan over het vaccin, blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland. "We weten dat mensen het gevoel hebben dat ze het vaccin niet kunnen vertrouwen", aldus De Jonge. "Dat is exact de reden dat we de stappen net zo zorgvuldig doorlopen als we normaal doen." Lees ook: Allergische reacties na toedienen coronavaccin zorgelijk? ‘Geen reden om vaccin niet te nemen’ Op 8 januari worden de eerste mensen in Nederland ingeënt. Het kabinet heeft besloten om de kwetsbaarste mensen als eerste te beschermen. De eerste groepen die worden opgeroepen zijn medewerkers van verpleeghuizen, van de gehandicaptenzorg en de wijkverpleging.

Derde kwartaal 2021

Voor wie denkt dat we dan snel van het coronavirus af zijn, had De Jonge minder goed nieuws. Gerekend met het aantal vaccins dat Nederland geleverd krijgt, denkt De Jonge dat de Nederlandse bevolking in het derde kwartaal van 2021 - ergens tussen juli en september - voldoende is beschermd tegen het virus. "Dan moeten een heel eind kunnen zijn," aldus de coronaminister. Lees ook: Nieuwe coronavariant lijkt veel besmettelijker: vijf vragen beantwoord over de mutatie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.