Terug

Volg Hart van Nederland

Bijna heel Nederland schaart zich achter protesterende boeren

Bijna heel Nederland schaart zich achter protesterende boeren

Politiek

30 sep 2019, 21:25

Een overgroot deel van de Nederlanders staat achter de protesterende boeren. Dinsdag is er een massale demonstratie gepland in Den Haag. 89 procent van de mensen vindt het terecht dat de boeren actie gaan voeren. Dat blijkt uit onze enquête Wat Vindt Nederland? waar ruim 2700 mensen aan mee deden. In Den Haag willen de boeren protesteren tegen het advies van de commissie Remkes. Om de stikstof terug te dringen zou de veestapel in Nederland flink ingeperkt moeten worden, zo adviseerde de oud-minister. Bijna driekwart van de respondenten is het niet eens met Remkes. Lees ook: Politie: 'Langzaam rijdende boeren halen wij tijdens protest van de weg'

'Meer bescherming boeren'

'We mogen wel wat trotser zijn op onze boeren en ze zouden meer beschermd moeten worden'. Dat vindt 90 procent van de Nederlanders, volgens onze enquête. Uitgevoerd met behulp van Maurice de Hond. Lees ook: Wees gewaarschuwd: Rijkswaterstaat verwacht morgen chaos tijdens ochtendspits

'Meer producten hergebruiken'

Wat moet er dan wel gebeuren om het stikstofprobleem op te lossen? De meeste mensen, 41 procent, vinden dat er meer producten zouden moeten worden hergebruikt. Een andere maatregel, minder hard autorijden, krijgt de steun van 36 procent van de mensen. 18 procent van de mensen die reageerden vindt dat er helemaal niets moet gebeuren om stikstof terug te dringen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.