Terug

Volg Hart van Nederland

Politie zoekt nog steeds naar voortvluchtige en vuurwapengevaarlijke Lucky na schietpartij Zwijndrecht

112

22 jan 2023, 21:08

De politie zoekt nog steeds naar de 49-jarige Minh Nghia Vuong, die verdacht wordt van de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht zaterdag. "We zoeken nog naar de gouden tip", zegt een woordvoerder van de Rotterdamse politie. Een 66-jarige vrouw overleefde de schietpartij niet. Haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond.

Hoeveel tips er zijn binnengekomen na het verspreiden van de identiteit van de verdachte, kon de woordvoerder niet zeggen. De tips komen via verschillende kanalen bij de politie binnen.

De politie publiceerde zondag ook een foto van de verdachte - die vuurwapengevaarlijk wordt genoemd - en vraagt mensen hem niet zelf te benaderen maar meteen 112 te bellen.

Dit is wat er tot nu toe bekend is over de zaak:

Wie is vuurwapengevaarlijke Lucky, waar politie naar op zoek is?
1:38
Wie is vuurwapengevaarlijke Lucky, waar politie naar op zoek is?

De 38-jarige vrouw zou al langer worden bedreigd door de verdachte, waarmee ze jarenlang een relatie zou hebben gehad. Hij zou haar meerdere keren met de dood hebben bedreigd nadat de relatie uit was gegaan.

De verdachte is een bekende van politie en justitie.

De schietpartij gebeurde zaterdagmiddag op een parkeerplaats bij winkelcentrum Walburg aan Hof van Holland in Zwijndrecht. De dader ging er met een auto vandoor. Er is met veel eenheden naar hem gezocht, onder meer op uitvalswegen rond het winkelcentrum.

In het winkelcentrum was het druk toen de schietpartij plaatsvond. Volgens de politiewoordvoerder waren meerdere mensen getuige van de schietpartij.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.