Terug

Volg Hart van Nederland

Kabinet wil in supermarkten speciaal uurtje voor ouderen

Kabinet wil in supermarkten speciaal uurtje voor ouderen

Milieu en Gezondheid

18 mrt 2020, 21:41

De supermarkten zouden er goed aan doen om elke dag een uur lang alleen ouderen toe te laten. Dat vindt minister Eric Wiebes. Ouderen durven nu soms geen boodschappen te doen uit angst in de supermarkt het coronavirus op te lopen.

'Sympathiek idee'

Supermarkten in België hebben al zo'n 'ouderenuurtje' ingesteld. Dat bracht D66 en 50PLUS ertoe het kabinet te vragen om ook in Nederland op zo'n geste voor ouderen en andere kwetsbare groepen aan te dringen. Wiebes gaat het "sympathieke idee" onder de aandacht van de supermarkten brengen. Lees ook: Alberts taxibedrijf is in coronatijden gratis boodschappenservice voor ouderen Wiebes hield eerst de boot af, omdat gezondheidsexperts zo'n ouderenuurtje niet nodig vinden. Maar het kan ouderen ook over de streep trekken op pad te gaan en zo de eenzaamheid tegengaan die op de loer ligt nu ze door de coronamaatregelen minder onder de mensen komen, beaamt hij. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.