Gezondheid

Alberts taxibedrijf is in coronatijden gratis boodschappenservice voor ouderen

Normaal gesproken doen ze taxiritjes naar Schiphol, maar nu doen de chauffeurs van het taxibedrijf van Albert de Jager boodschappen. Ze helpen ouderen en hulpbehoevenden in tijden van coronacrisis met hun eerste levensbehoeften.

Lees ook: Heel Holland hamstert, maar is dat nou echt nodig?

Het taxibedrijf uit Almere is gespecialiseerd in luchthavenvervoer, naar bijvoorbeeld Schiphol maar ook naar vliegvelden in België en Duitsland. Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, gaan er echter nog maar heel weinig vluchten door. Het bedrijf zit daardoor zonder werk.

“Als er niks te doen is, moet je wat anders met je tijd”, aldus De Jager. Hij besloot een helpende hand te bieden aan mensen die niet zelfstandig boodschappen kunnen doen. Het is voor ouderen en hulpbehoevenden momenteel vanwege het coronavirus niet verstandig om de deur uit te gaan.

Gratis boodschappenservice

De boodschappenservice is helemaal gratis. De Jager: “Alleen de boodschappen moeten natuurlijk worden betaald, maar we schieten ze wel voor. We zijn een gezond bedrijf met wat vet op de botten en proberen de situatie voor de hulpbehoevenden wat aangenamer te maken.”

Lees ook: Nederland op slot: scholen, sportclubs en horeca dicht

De Jager plaatste zondagavond een oproep op Facebook en verschillende mensen hebben zich al aangemeld. Maandagochtend brachten de taxichauffeurs de eerste boodschappen langs. Bij een man van 78 die de straat niet meer op durft en bij een stel dat in quarantaine zit, van wie de man een chemokuur ondergaat.

Wil je dat Albert de Jager en zijn chauffeurs boodschappen doen voor jou of iemand anders die in de omgeving Almere niet naar buiten kan? Via deze website kun je dat aangeven.