Terug

Volg Hart van Nederland

Ministerie van Landbouw gaat verder in gesprek over veevoermaatregel

Dieren

30 juli 2020, 13:01

Het ministerie van Landbouw gaat om tafel zitten met AgriFacts en Stikstofclaim over de veevoermaatregel. Dat hebben ze donderdag afgesproken tijdens het kort geding dat de stichtingen hadden aangespannen.

Om de uitstoot van stikstof te verminderen wil minister Carola Schouten dat boeren vanaf 1 september veevoer gaan gebruiken waar minder eiwit inzit. Maar dat zien de boeren niet zitten, ze zijn bang dat de veevoermaatregel de gezondheid van hun dieren zal schaden. Sommigen menen zelfs dat het dierenmishandeling is.

Lees ook: OM neemt boerenaangiftes tegen minister Schouten niet in behandeling

Het ministerie heeft het eiwitlimiet in veevoer vastgesteld op basis van steekproeven van melkveebedrijven. AgriFacts en Stikstofclaim hadden een kort geding aangespannen omdat ze inzicht willen krijgen in deze berekeningen.

Samen berekenen

Tijdens de zitting zei het ministerie dat het niet meer documenten heeft dan de stukken die al aan de stichtingen zijn gegeven. Maar die menen echter dat zij op basis daarvan de berekeningen niet kunnen controleren. Op aandringen van de rechter gingen ze daarom op de gang in gesprek of het mogelijk was om de berekening samen na te lopen. Na een schorsing lieten het ministerie en de stichtingen weten dat er zo snel mogelijk een gesprek gepland wordt om de veevoermaatregel gezamenlijk door te lichten. Daarop trokken AgriFacts en Stikstofclaim hun eis in. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.