Politiek

OM neemt boerenaangiftes tegen minister Schouten niet in behandeling

Het Openbaar Ministerie (OM) neemt de aangiftes van boeren tegen minister Carola Schouten van Landbouw vanwege dierenmishandeling niet in behandeling. Justitie vindt dat de bewindsvrouw zich niet schuldig maakt aan strafbare feiten.

Boeren deden twee weken geleden op meerdere politiebureaus aangifte tegen de minister wegens dierenmishandeling. Schouten wil dat boeren veevoer gaan gebruiken met minder eiwit erin, maar dat zien de boeren niet zitten. Ze zijn bang dat eiwitarm voedsel niet goed is voor hun dieren.

Lees ook:¬†Trekkers bij boerenactie in provincie Utrecht verboden, FDF: ‘kom met de auto’

‘Boeren worden gediscrimineerd’

Daarnaast deden boeren ook aangifte wegens discriminatie, omdat ze vinden dat boeren en de agrarische sector gediscrimineerd worden. Hun sector zou niet gelijk worden behandeld ten opzichte van andere sectoren bij de aanpak van de stikstofcrisis.

“Het is aan het parlement om in te stemmen met de door de minister voorgestelde regeling”, reageert het OM. Als de Tweede Kamer en de Eerste Kamer instemmen met de regeling, is sprake van een democratisch tot stand gekomen besluit, redeneert justitie.

ANP