Terug

Volg Hart van Nederland

Vader (58) die vastzat in Amerika op vliegtuig gezet naar Nederland

Vader (58) die vastzat in Amerika op vliegtuig gezet naar Nederland

nieuws

11 dec 2020, 22:21

De 58-jarige Frank Vingerhoed die in detentie zat in de Amerikaanse staat Texas is vandaag op het vliegtuig naar Nederland gezet. De vader van drie dochters komt straks aan in Atlanta en vliegt daarna door naar Schiphol. Aan het thuisfront wordt er blij en opgelucht gereageerd. "Dit is heel goed nieuws natuurlijk", vertelt Mitchell Vink, de neef van Frank. "Naar verwachting komt hij morgen in de ochtend aan. Onze familie zal waarschijnlijk aanwezig zijn om hem op te wachten; hij komt aan in gevangeniskleding onder begeleiding." Volgens Mitchell zal zijn oom niet veel bij zich hebben. "Op zijn telefoon en gevangeniskleding na heeft hij niets meer. Alles is weg." Lees ook: Advocaat: Nederlandse vader die vastzit in Amerika komt volgende week terug

Vechtscheiding om voogdij

De man woonde tot 2019 illegaal met zijn kinderen en toenmalige vrouw in de Verenigde Staten. Nadat zijn ex hem verliet voor een Amerikaan ontvoerde hij de kinderen en nam hen mee naar het Drentse Emmen. Daar zijn ze na een half jaar weggehaald door de politie.

Frank stak onlangs zwemmend illegaal de grens over tussen Mexico en de Verenigde Staten om bij de voordijzitting van zijn dochters te kunnen zijn. Maar al snel nadat hij in Amerika aankwam werd hij opgepakt door de autoriteiten. Lees ook: Nederlander zit al vijf weken vast in Amerika wegens illegale zwemtocht vanuit Mexico

Isoleercel

Daarna zat de vader vijf weken vast in El Paso, een gevangenis vlakbij de Mexicaanse grens. Daar zat hij enige tijd in een een isoleercel, waardoor contact met familie en een advocaat werd bemoeilijkt. Dat Frank nu terug komt naar Nederland zou volgens zijn neef komen door de grote media-aandacht. "Ze zijn daar wakker geworden."

Bovenstaande reportage in eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.