Terug

Volg Hart van Nederland

Flinke stijging nieuwe coronabesmettingen: 11.555 positieve tests in afgelopen dag

Flinke stijging nieuwe coronabesmettingen: 11.555 positieve tests in afgelopen dag

Milieu en Gezondheid

24 dec 2020, 15:26

Tussen woensdag- en donderdagochtend zijn er bij gezondheidsdienst RIVM 11.555 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er ruim 1100 meer dan een dag eerder. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Het aantal nieuwe gevallen schommelt de afgelopen dagen rond de 11.000. Woensdag werden er 10.447 positieve tests gemeld bij het RIVM. Een dag eerder waren dat er iets minder: 9.872. Zondag kwam de teller boven de 13.000 uit, dat was het hoogste dagelijkse besmettingscijfer tot nu toe. Lees ook: Nieuwe coronavariant lijkt veel besmettelijker: vijf vragen beantwoord over de mutatie

Overleden

Het aantal geregistreerde coronadoden steeg in het afgelopen dag met 89. Dat wil echter niet zeggen dat al deze mensen in het laatste etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden soms met vertraging doorgegeven aan het RIVM. Op woensdag werden er 106 sterfgevallen gemeld. Amsterdam telde opnieuw de meeste nieuwe besmettingen: 438. Daarna volgen Rotterdam (310 positieve tests) en Den Haag (244 nieuwe gevallen). Op regionaal niveau spant Utrecht de kroon, met 817 gemelde besmettingen tussen woensdag- en donderdagochtend. In de afgelopen zeven dagen kregen meer dan 80.000 mensen in Nederland een positief testresultaat.

Ziekenhuisopnames stijgt iets

In de afgelopen dag zijn er in totaal 359 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Op dit moment liggen er in de ziekenhuizen 2.302 mensen die corona hebben. Van de opgenomen coronapatiënten liggen er 590 op de intensive care, dertien minder dan op woensdag. Bekijk video: Meekijken op de corona-afdeling van het Franciscus tijdens tweede golf Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt verder dat er in het afgelopen etmaal negentien coronapatiënten zijn overgeplaatst, waarvan vier ic-patiënten. Er liggen op dit moment zes Nederlandse coronapatiënten op de intensive care in Duitse ziekenhuizen, één meer dan de vorige dag. Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.