Terug

Volg Hart van Nederland

Guus Meeuwis heeft een wereldrecord te pakken met Groots-shows

Entertainment

7 juni 2024, 15:19

Guus Meeuwis heeft binnenkort een wereldrecord op zijn naam staan. De zanger heeft het record in handen voor 'de meeste massaal bezochte concerten, door een artiest in één stadion'. En dat is hem gelukt met zijn concertreeks Groot met een zachte G. De 52-jarige artiest is vrijdagmiddag verrast door een woordvoerder van Guinness World Records, die hem een officieel certificaat gaf.

De zanger heeft tot nu toe 63 keer opgetreden in het Philips Stadion in Eindhoven, waar hij al jaren zijn Groots-shows opvoert. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik ben overdonderd", luidde de eerste reactie van Meeuwis op het nieuws. "Dit is meer dan ik had kunnen dromen. Het is een eer."

Op vrijdag 14 juni begint Meeuwis aan zijn zeventiende en laatste reeks van Groots met een zachte G, die bestaat uit negen concerten. Eind juni heeft de Brabantse artiest dan totaal 72 keer opgetreden.

Na zijn laatste concert wordt het wereldrecord van Meeuwis pas geüpdatet, bevestigt de woordvoerder van Guinness World Records.

Standbeeld

De Brabantse zanger is naast zijn wereldrecord vrijdag ook nog eens verrast met een standbeeld bij de hoofdingang van het Philips Stadion.

Meeuwis raakte zichtbaar geëmotioneerd toen het beeld onthuld werd. Het kunstwerk is een jongetje met een voetbal aan zijn voet, gemaakt door kunstenares Sarah van Sonsbeeck. Op de rug van het jongetje staat de naam Guus en het getal 17.

"Ik vind het prachtig. En wat ik er mooi aan vind: ik hoef dit niet per se te zijn. Dit kan iedereen zijn."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.