Terug

Volg Hart van Nederland

Bennie Jolink neemt het op voor Johan Derksen: 'Stelletje hypocriete slijmerds'

Bennie Jolink neemt het op voor Johan Derksen: 'Stelletje hypocriete slijmerds'

Entertainment

29 apr 2022, 13:36

Bennie Jolink neemt het op voor Johan Derksen. De 75-jarige zanger uit de Achterhoek noemt de ophef over de 'kaarsenrel' onder meer "preuts gelul".

Derksen onthulde dinsdagavond in het tv-programma Vandaag Inside dat hij vijftig jaar geleden een dronken, bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd. Een dag later nuanceerde hij die uitspraak door te stellen dat hij de vrouw niet had gepenetreerd, maar de kaars rechtop tussen haar benen had gezet. Het kwaad was toen al geschied. De uitspraken van Derksen leidden tot een storm van kritiek.

"Ach ach ach wat vallen we weer over Johan Derksen!", begint Jolink zijn betoog. "Stelletje hypocriete slijmerds, die niks van de 60er en 70er jaren begrijpen. We hebben vrouwen meegemaakt die voorstellen deden, waar de duivel een kleur van zou krijgen! Of we er wel of niet op in gingen, laat ik in het midden, maar als overtuigd feminist, kan ik zeggen dat ik nooit iets tegen de zin van een vrouw heb gedaan."

'Gewoon dronken lolmakerij'

"Maar wat er nu voor preuts gelul plaats vindt, gaat alle perken te buiten", gaat Jolink verder. "Ali B is een kut Marokkaan, the Voice was één grote misbruiksessie, net als al die programma's waarin jonge meiden graag beroemd willen worden en ik walg van ouwe muzikanten, die op jonge meiden geilen. Wat Derksen vertelde was een onschuldig verhaal over iets wat wij bijna dagelijks meemaakten. Gewoon dronken lolmakerij, anders niks. Het is de moeite niet waard om je druk over te maken."

Brandende poppenwagen

De rockzanger sluit af met te benoemen dat hij vindt dat we in "een preutse, betweterige tijd" leven. "Gerard van het Reve zei ooit: 'Ze zouden een brandende poppenwagen in haar kutwerk moeten rijden!' Onze meest gelauwerde schrijver! We hadden in de seksuele revolutietijd (60er jaren) andere omgangsvormen. Blij dat ik dat live heb meegemaakt!!"

Derksen zou donderdagavond excuses maken voor zijn uitspraken in de uitzending van Vandaag Inside. Maar in plaats daarvan zei hij dat hij wilde stoppen met het programma. Talpa-baas Paul Romer denkt niet dat Derksen nog terugkomt. "Hij heeft duidelijk laten weten waar we staan en wat zijn besluit is. Hij heeft het vaker gezegd en keerde dan wel terug, maar ik denk dat hij het nu wel meent", zei Römer vrijdagochtend op NPO Radio 1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.