Terug

Volg Hart van Nederland

Julius en medestudenten gestrand in Engeland: 'We voelen ons in de steek gelaten'

Julius en medestudenten gestrand in Engeland: 'We voelen ons in de steek gelaten'

Politiek

21 dec 2020, 14:28

Veel Nederlanders zijn gestrand in Engeland en de rest van het Verenigd Koninkrijk na de plotselinge sluiting van het eiland. Zo ook de 25-jarige Julius Itjeshorst, die een jaar studeert in het Schotse Edinburgh en voor Kerstmis richting Nederland wilde komen. Halsoverkop werd hij zondagavond samen met nog 160 passagiers van de veerboot gehaald in Newcastle. Julius en zijn medestudenten voelen zich in de steek gelaten door het kabinet. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Julius: "Ik zit hier met zes andere Nederlandse studenten. We zouden terugkomen voor de kerst, maar onze vluchten werden geannuleerd. Toen hebben wij de trein en de veerboot geboekt. We zaten al op de boot en toen werden opeens van de boot afgehaald! Alleen vrachtverkeer werd toegelaten. Veel mensen waren op de boot in paniek en in de stress. We wisten niet wat we moesten doen." Lees ook: Chaos bij Nederlandse expats nu Verenigd Koninkrijk compleet wordt afgesloten

In Engeland in de steek gelaten

Julius en zijn medestudenten voelen zich in de steek gelaten door het kabinet. Julius: "We zijn gelijk gaan bellen met de ambassade en Buitenlandse Zaken. Niemand van hen kon ons verder helpen. Er was geen hulp, geen assistentie. We hebben toen maar een Airbnb geboekt. En we weten nu niet zo goed wat we moeten doen." Lees ook: 'Honderden Nederlandse chauffeurs vast in Verenigd Koninkrijk' Volgens Julius zijn meer dan duizend Nederlanders gestrand in Newcastle. "De groep wordt alleen maar groter en erger. Ik zou kerst met mijn familie doorbrengen en nu moet ik kerst hier vieren. Is niet heel erg, maar niet leuk! We voelen in de steek gelaten door het kabinet. Ze zeggen 'zoek maar een hotel...' en gaan uit van zelfredzaamheid." Hij vervolgt: "Het kost ook veel geld allemaal. Het beste is gewoon een sneltest en dan in quarantaine in Nederland. Waarom mogen vrachtwagenchauffeurs wel, die kunnen ook besmet zijn. Het is behoorlijk krom allemaal." Wanneer Julius terug kan keren vanuit Engeland is dus ook niet bekend. Foto: eigen foto Julius, genomen op het moment voordat ze te horen kregen van boord af te moeten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.