Terug

Volg Hart van Nederland

Post is veel te vaak te laat, PostNL zoekt oplossingen

nieuws

8 aug 2023, 09:02

Postbezorging staat in sommige delen van het land nog steeds onder druk. Daarom wil PostNL met het nieuwe kabinet graag in gesprek over een aanpassing van de Postwet. Dat zei topvrouw Herna Verhagen bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

De vertraging heeft te maken met de duizenden open vacatures. "Het lukt ons niet om deze vacatures snel te vervullen", laat de topvrouw weten aan De Telegraaf. Ze doen er bij PostNL alles aan om de gaten te vullen, vertelt ze. Bijvoorbeeld met rekrutering in verschillende doelgroepen zoals studenten, ouderen en statushouders. Het bedrijf biedt meteen een vast contract aan, maar hebben concurrentie van andere bedrijfstakken.

Betrouwbaar netwerk

PostNL hoort de brievenbuspost binnen 24 uur te bezorgen en de brievenbussen vijf dagen per week te legen, aldus de wet. Het postbedrijf wist vorig jaar 91 procent van de post op tijd te bezorgen, terwijl de norm 95 procent is.

"Als we een landelijk betrouwbaar netwerk willen hebben voor postbezorging dan zullen er zaken aangepast moeten worden, naast wat we zelf kunnen doen. We gaan in gesprek met het nieuwe kabinet", zegt Verhagen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.