Terug

Volg Hart van Nederland

Al dagen aan het wachten op een pakketje van PostNL? Dit is waarom

Al dagen aan het wachten op een pakketje van PostNL? Dit is waarom

Het beste van Hart

15 juni 2023, 17:30

Heeft je pakketje van PostNL vertraging? Dat is niet zo gek, aangezien het bij het postbedrijf drukker is dan normaal. Dat bevestigt een woordvoerder aan Hart van Nederland. Normaal verwerkt het bedrijf ruim een miljoen pakketten per dag, maar dat is nu "op sommige dagen aanzienlijk meer."

De vertraging heeft onder andere te maken met de grootte van de pakketten. "Mensen bestellen deze tijd van het jaar pakketten met meer volume. Zoals complete tuinsets, zwembaden en barbecues. Die nemen meer ruimte in beslag in de bussen en dat maakt het uitdagender", aldus de woordvoerder. Daardoor kunnen minder pakketjes tegelijkertijd worden verstuurd.

Het gevolg daarvan is dat niet alle pakketten op dezelfde dag door de logistieke keten kunnen worden gehaald. "Sommige pakketjes doen er iets langer over dan de reguliere dag die mensen van ons gewend zijn. Voor een aantal mensen is dat heel vervelend." De woordvoerder benadrukt wel dat het gaat om een klein gedeelte van de pakketten die er langer over doet: "De meeste pakketten gaan er in een dag doorheen."

Precieze aantallen van pakketten die later worden geleverd, zijn er volgens de woordvoerder niet. Ook hoeveel dagen extra mensen moeten wachten op een pakketje, verschilt.

Piekmoment

Deze periode is – net als bij feestdagen het geval is – ieder jaar een 'piekmoment', aldus de woordvoerder. "Mensen hebben vakantiegeld gekregen en zijn dagen vrij geweest. Nu het lekker weer is en mensen pakketten bestellen met meer volume dan we hadden gedacht, is het extra ingewikkeld", legt ze uit. Volgens de woordvoerder hadden ook webwinkels "minder verwacht dan dat er uiteindelijk besteld werd door klanten."

Klachten

Een consument laat aan Hart van Nederland weten: "Er is een vertraging van vier dagen tot een week op pakketjes. Als je PostNL wilt bereiken, is dat ook een drama. Drie kwartier tot een uur wachttijd tot iemand aan de telefoon is." Ook op Twitter klagen mensen over de vertraagde levering:

De woordvoerder benadrukt dat ze hun "best doen om alles zo snel mogelijk op tijd bij de mensen te kregen. Dat lukt bij het overgrote deel wel."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.