Terug

Volg Hart van Nederland

Chihuahua Maya overlijdt bij incident in deuropening: 'Doodgetrapt door pakketbezorger'

Chihuahua Maya overlijdt bij incident in deuropening: 'Doodgetrapt door pakketbezorger'

Dieren

30 mei 2023, 17:59

Mike en Kayleigh van Gessel uit Budel-Schoot kregen vrijdagmiddag de schrik van hun leven. Een pakketbezorger die een pakketje kwam afleveren voor de buren zou zo zijn geschrokken van hun chihuahua Maya, dat hij het hondje een schop zou hebben gegeven. De chihuahua overleefde dat niet.

Het is vrijdagmiddag rond een uur of half vijf als de deurbel gaat. Mike doet de deur open, waarop chihuahua Maya vrolijk naar buiten rent. "Dat doet ze wel vaker, postbezorgers vindt ze geweldig", vertelt Kayleigh aan Hart van Nederland. "Het is echt een allemansvriend." Al kwispelend loopt Maya op de pakketbezorger af. Ze snuffelt even aan zijn broekspijp. En dan ineens, in een fractie van een seconde, gaat het gruwelijk mis. "De pakketbezorger haalt zo hard uit met zijn rechtervoet. Ik had niet eens tijd om te reageren", zegt Mike.

'Bloeddruppels dropen van de stoep'

Na de trap zet de chihuahua nog een paar stappen, waarna ze roerloos blijft liggen. Kayleigh, die op dat moment overstuur naar buiten komt, treft Maya ernstig gewond aan. "Haar oogbal lag eruit, haar schedel helemaal verbrijzeld. De bloeddruppels dropen van de stoep af", beschrijft ze het horrorbeeld wat ze aantrof. "Ik hield mijn hand op haar borst. Ik voelde een soort van trillen, haar staartje kwispelde nog één keer en daarna was het meteen klaar." Maya sterft voor de ogen van haar baasjes en hun twee jonge kinderen van 3 en 5 jaar oud.

De politie Oost-Brabant bevestigt aan Hart van Nederland dat er vrijdagmiddag een incident heeft plaatsgevonden waarbij een chihuahua is komen te overlijden. Een 24-jarige man is als verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het hondje. Volgens de politie was de verdachte op dat moment aan het werk als postbezorger. De man is verhoord op het politiebureau en is op zaterdag weer op vrije voeten gesteld.

Pakketbezorger gebeten

Een woordvoerder van PostNL spreekt tegenover Hart van Nederland van een "hele nare en verdrietige situatie". Het postbedrijf is dinsdag met een bloemetje langs geweest bij de familie van Maya om haar medeleven te betuigen, maar gaat niet mee in het verhaal van Kayleigh en Mike dat hun hondje door een trap van een pakketbezorger is omgekomen.

"Op het adres waren meerdere honden aanwezig en de pakketbezorger is bij het incident door een van de honden gebeten, daar heeft hij medische behandeling voor gekregen", aldus de woordvoerder. "De pakketbezorger is erg geschrokken en geraakt door de situatie." PostNL noemt de zaak "verdrietig", maar benadrukt het in deze situatie belangrijk te vinden dat de politie haar werk kan doen en kan uitzoeken wat er precies is gebeurd."

Gedenkplek

Kayleigh en Mike krijgen Maya er in elk geval niet mee terug. In hun tuin heeft het gezin een kleine gedenkplek ingericht met bloemen, het drinkschaaltje en een foto van de overleden chihuahua. Om de pijn iets te verzachten is er een inzamelingsactie opgezet om de crematie van het hondje te betalen. Maya is zeven jaar oud geworden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.