Terug

Volg Hart van Nederland

Deze spotgoedkope drogisterij wint razendsnel terrein in Nederland

nieuws

5 feb 2024, 12:32

Wat ooit begon als een klein grenswinkeltje met medicijnen is inmiddels uitgegroeid tot een spotgoedkope koopjesketen die zich met zeventig filialen als een olievlek over ons land verspreid. De oplettende koopjesjagers weten nu misschien al waar we het over hebben. Wat is het geheim van Medikamente Die Grenze?

Eigenaar Bert Hesselink zag het succes zelf eigenlijk ook niet aankomen. Hij had al een groentewinkeltje aan de grens, maar toen in Duitsland de zelfzorggeneesmiddelen niet meer werden vergoed, besloot hij daarop in te spelen.

Niet alleen medicijnen

"Toen ben ik een medicijnenwinkeltje begonnen. Eigenlijk als hobby, maar dat is een beetje uit de hand gelopen", zegt hij maandag in de 538 Ochtendshow. "In Duitsland kun je zelfzorgmiddelen nog steeds alleen bij de apotheek halen, in Nederland kun je het ook bij de drogist halen. Daarom liggen de prijzen daar veel en veel hoger dan in Nederland."

De formule sloeg aan en het winkeltje van zo'n twintig vierkante meter groeide in korte tijd uit tot een succesvolle koopjesketen, waar niet alleen maar medicijnen meer worden verkocht. "Wat we ook verkopen zijn producten met een wat kortere houdbaarheidsdatum. Omdat de mensen weinig geld hebben, zie je toch dat er veel vraag naar is."

Wat is het geheim?

In tijden dat de boodschappenprijzen nog altijd torenhoog zijn, vraag je af hoe het überhaupt mogelijk om producten toch goedkoop te kunnen verkopen. Volgens retaildeskundige Paul Moers weet Hesselink overal goedkope restpartijen op te duikelen. "Dan ziet hij dat er goedkope tandpasta in Turkije wordt aangeboden. Die tandpasta koop hij dan op, en vervolgens verscheept hij het naar Nederland", vertelt hij aan het AD.

"Maar het allerslimste is dat ze alle producten voor de standaardprijs wegzetten. Ze volgen daarmee het Duitse model", zegt Moers. In tegenstelling tot andere drogisterijen zet Medikamente Die Grenze niet in op acties als 2+2 gratis, waardoor de stukprijs van producten laag blijft.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.