Terug

Volg Hart van Nederland

Zonnebrandcrème duurder dan ooit, zo kun je besparen

Kopen en besparen

28 apr 2023, 11:00

Zonnebrandcrème kopen? Je bent deze dagen al snel meer dan 30 euro kwijt voor een flesje. De zonbescherming is duurder dan ooit, met gemiddelde prijzen van rond de 25 euro. Toch hoef je helemaal niet zoveel geld kwijt te zijn. Hart van Nederland zet dé tips hoe je kunt besparen op dit belangrijke goedje op een rij.

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen dat de A-merken niet altijd beter zijn dan de huismerken. De Consumentenbond testte vorig jaar tientallen zonnebrandcrèmes. De zonnebrand van de Lidl, van 4,70 euro, kwam toen op de tweede plek van beste crèmes terecht.

Goedkoop is dus niet altijd duurkoop. Toch zijn er volgens Babs van der Staak van de Consumentenbond wel degelijk tips om een goede en betaalbare zonnebrandcrème te kopen, ook al is het een A-merk:

  • Drogisterijproducten, met name A-merken, zijn regelmatig in de aanbieding, bijvoorbeeld 1+1 gratis, het is slim om dan een voorraad aan te leggen.

  • Door de testuitslagen van de Consumentenbond te bekijken weet je welke producten voordelig zijn en goed. De prijzen lopen dit jaar uiteen van 1,80 euro per 100 ml tot zo’n 30 euro per 100 ml.

  • Sommige producten zijn ook in verschillende inhoudsverpakkingen te koop. De grotere zijn voordeliger per 100ml. Dus als je veel gebruikt, dan loont het om die grotere verpakking te kopen. Als je op pad gaat, kan je in geval van een lotion natuurlijk gewoon een beetje voor die dag in een klein flesje overgieten.

  • Gooi je zonnebrand van vorig jaar niet direct weg. Kijk eerst of het product nog te gebruiken is. Uit onderzoek blijkt dat zo zonnebrand na een jaar vaak nog dezelfde bescherming biedt.

  • In Duitsland is zonnebrand een stuk goedkoper en betaal je de helft van de prijzen in Nederland.

Het gebruik van zonnebrandcrème is belangrijk om huidkanker te voorkomen. Kabelmonteur Ronald kreeg huidkanker. Hij vergeet zich nu nooit meer in te smeren:

Kabelmonteur Ronald kreeg huidkanker: 'Ik smeerde me nooit in'
1:53
Kabelmonteur Ronald kreeg huidkanker: 'Ik smeerde me nooit in'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.