Terug

Volg Hart van Nederland

Danny Vera verdrijft Queen van de eerste plek in de Top 2000 met 'Roller Coaster'

Danny Vera verdrijft Queen van de eerste plek in de Top 2000 met 'Roller Coaster'

nieuws

7 dec 2020, 18:45

Danny Vera voert dit jaar met zijn nummer Roller Coaster de Top 2000 van NPO Radio 2 aan. En dat betekent dat klassieker Bohemian Rhapsody van Queen, dat al zeventien keer de hoogste notering haalde, genoegen moet nemen met de tweede plaats. The Eagles staan in deze 22e editie op drie met Hotel California. Billy Joels Piano Man zakte een plek naar vier. Led Zeppelin haalde de vijfde plek met Stairway to Heaven, net als vorig jaar. Dat werd maandagmiddag bekendgemaakt op NPO Radio 2.

'Heel bijzonder en gek'

Danny Vera kwam vorig jaar binnen op de vierde plek van de 'lijst der lijsten'. Hij was daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer ooit. "Het is heel bijzonder. Ik vind het heel gek", vertelt Vera enthousiast. "Ik dacht, misschien was het vorig jaar wel gewoon een hype en ben ik nu gedaald. Maar ik vind het een hele eer." Lees terug: Danny Vera hoogste binnenkomer ooit in Top 2000 met vierde plek Vera denkt dat het "misschien ook weleens tijd is voor een nieuwe nummer 1", zegt de zanger lachend. "Er zijn vast wel heel veel fans die boos zijn dat ik nu op de eerste plek sta, vorig jaar was dat ook zo toen ik op vier binnenkwam. Maar het is ook lekker dat het een keer iemand anders is en het past ook goed bij een jaar waarin alles al anders gaat." Queen moest de eerste plaats slechts vier keer eerder afstaan. In 2015 stond John Lennon met Imagine bovenaan de oudejaarslijst. Een jaar eerder 2014 en in 2010 voerden The Eagles de Top 2000 aan met Hotel California. In 2005 stond er voor de eerste - en de laatste - keer een Nederlander op 1. Toen stootte Boudewijn de Groot met Avond de Britse rockers van de troon. (Tekst gaat verder onder video)

Vanaf eerste kerstdag

Luisteraars konden tot maandag 17.00 uur stemmen op hun favoriete nummers. De volledige lijst wordt op 17 december onthuld en is traditiegetrouw tussen kerst en oud en nieuw in zijn geheel te horen op NPO Radio 2. Jeroen van Inkel trapt op eerste kerstdag om 0.00 uur af met de nummer 2000. Lees ook: 'It was Christmas morning 1961': Amerika komt met vertaling van kerstklassieker 'Flappie' ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.