Lifestyle & Entertainment

Danny Vera hoogste binnenkomer Top2000 ooit door vierde plek

De Nederlandse Danny Vera is de verrassing van de Top2000. Door duizenden stemmers is hij verkozen boven Led Zeppelin en verovert Vera de vierde plek in de lijst der lijsten, dat werd zaterdagmiddag bekend gemaakt op NPO Radio 2. Hij is hiermee de hoogste binnenkomer ooit in de lijst.

Op de eerste plaats staat voor de zeventiende keer Bohemian Rhapsody van Queen. Nummer twee is opnieuw voor Hotel California van The Eagles en Billy Joel staat met Piano Man, net als vorig jaar, op de derde plek. Danny Vera heeft het dit jaar vanuit het niets geschopt tot de vierde plek met zijn nummer Roller Coaster, waardoor Led Zeppelin naar een vijfde plek zakt.

Danny Vera

Eerder al werd bekend dat Roller Coaster van Danny Vera de hoogste binnenkomer en Nederlandse artiest ooit is in de Top4000 van Radio 10. Hij kwam daar op nummer acht binnen. Zoutelande van BLØF was tot dan toe de hoogste binnenkomer ooit met het nummer Zoutelande. Zij behaalde een zestigste plek in de hitlijst.

Een andere nieuwe Nederlandse binnenkomer is Normaal met De boer dat is de keerl. Een groep boeren en tuinders had opgeroepen massaal te stemmen op het nummer, als ode aan de boer, en dat is gelukt. Het liedje staat op de negende plaats.

Top2000

Luisteraars konden tot zaterdag 17.00 uur stemmen op hun favoriete platen. De volledige lijst wordt op 20 december onthuld en is traditiegetrouw tussen kerst en oud en nieuw in zijn geheel te horen op NPO Radio 2. Jan-Willem Roodbeen mag op Eerste Kerstdag aftrappen om 08.00 uur met de nummer 2000.

ANP/Redactie