Terug

Volg Hart van Nederland

Meisje (15) in Meppel verzwijgt coronabesmetting terwijl agenten haar helpen

Meisje (15) in Meppel verzwijgt coronabesmetting terwijl agenten haar helpen

Milieu en Gezondheid

23 dec 2020, 20:03

Een 15-jarige meisje uit Meppel heeft afgelopen weekend agenten in gevaar gebracht door te verzwijgen dat ze corona had. De tiener hoorde eigenlijk thuis in quarantaine te zitten, maar was het huis uitgeglipt om naar buiten te gaan. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog De agenten zagen het meisje in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 3.30 uur door de Drentse plaats fietsen. Om ze haar telefoon in haar hand had besloten de politiemensen de tiener staande te houden.

Meisje blijft zwijgen

Op Instagram laat een van de wijkagenten weten dat ze zich ook zorgen maakte over het kind. Het was midden in de nacht en het meisje had gezegd dat haar vader niet wist dat ze het huis was uitgeglipt. Dat ze ook recent positief getest had op het coronavirus verzweeg de tiener echter. Lees ook: Tien agenten in quarantaine na beëindiging illegaal bootfeest in Alblasserdam Ook op het politiebureau hield het kind haar kaken stijf op elkaar. Zelfs toen de wijkagenten vroegen naar de coronamaatregelen op haar school zag ze geen krimp. Het meisje vertelde niets bijzonders, aldus de agent.

Gezin in quarantaine

Pas toen de vader op het bureau arriveerde, hoorden de politiemensen van de positieve testuitslag die zijn dochter een paar dagen daarvoor had teruggekregen. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen zaten daarom met het hele gezin in thuisisolatie. "Boosheid, irritatie en een ongerust gevoel namen de overhand", schrijft de agent over het voorval. De wijkagent liet zich later testen, omdat hij lichte klachten ontwikkelde. Gelukkig was de uitslag negatief. Omdat de agenten maar kort binnen anderhalve meter van het besmette meisje hadden gezeten hoeven ze niet in thuisquarantaine. Lees ook: Politie stopt tot twee keer toe feestje op zelfde adres in Rotterdam   Dit bericht bekijken op Instagram  

Een bericht gedeeld door Jeugdagenten Meppel/Westerveld (@jeugdagentenmeppelwesterveld)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.