Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere agenten expres in gezicht gehoest door 'coronapatiënten'

Meerdere agenten expres in gezicht gehoest door 'coronapatiënten'

112

21 mrt 2020, 19:08

Meerdere agenten zijn de afgelopen 24 uur opzettelijk in het gezicht gehoest door mensen die zeggen het coronavirus hebben. De agenten zijn boos en zitten in onzekerheid omdat de verdachten niet getest worden. "Getest worden de verdachten niet, dat begrijp ik, maar de collega's zitten nu met de onzekerheid en zijn boos, om precies te zijn woest", aldus politiechef Hanneke Ekelmans op Twitter. (Tekst gaat verder onder tweet) https://twitter.com/HannekeEkelmans/status/1241397361534001153 Een woordvoerder van de politie Zeeland West-Brabant laat weten dat als er aanwijzingen zijn van symptomen bij de verdachten, de agenten wel worden getest. "Bij deze twee verdachten was dat niet het geval."

Aangifte

"Er is van een incident aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie zal hiernaar kijken en oordelen welke straf gepast is. In principe valt dit onder geweld tegen een politieambtenaar", legt de woordvoerder uit.

Lees ook: Vakkenvuller Maarten wordt naar huis gestuurd om dragen van mondkapje

De incidenten gebeurden in Breda en in Tilburg. Eén van de twee werd aangehouden voor zware mishandeling. De ander veroorzaakte een eenzijdige aanrijding en verzette zich bij zijn arrestatie. Beiden riepen ze besmet te zijn, waarna ze de agenten in kwestie in het gezicht hoestte.

Zware straf

Dat ze hier niet ongestraft mee wegkomen, lijkt duidelijk. Vrijdagmiddag nog kreeg een man tien weken celstraf omdat hij op twee agenten hoestte tijdens zijn arrestatie. Ook moet hij de agenten elk 350 euro schadevergoeding betalen.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.