Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt opnieuw fors: bijna 700 gevallen meer

Aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt opnieuw fors: bijna 700 gevallen meer

Milieu en Gezondheid

3 dec 2020, 14:27

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is voor de tweede dag op rij flink toegenomen. Tussen woensdag - en donderdagochtend werden er bij gezondheidsdienst RIVM 5.641 positieve tests geregistreerd. Een dag eerder waren dat er nog 4.942. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Het aantal nieuwe coronagevallen schommelt de laatste week wild heen en weer, forse stijgingen en flinke dalingen wisselen elkaar af. Vorige week donderdag waren het er zo'n 4.500. Op vrijdag steeg het aantal positieve tests vervolgens weer fors met een kleine 1.300 tot bijna 5.800. Zaterdag zakte de cijfers naar 4.500, maar op zondag ging de lijn weer stijl omhoog naar 5.600. Maandag kwam het getal uit op iets meer dan 4.600, dinsdag zette de dalende lijn door en kwam het aantal besmettingen onder de 4.100 uit. Woensdag was er echter weer een ommezwaai naar bijna 5.000. Lees ook: Deze versoepelingen laat het kabinet onderzoeken voor de feestdagen

Amsterdam grootste brandhaard

Het aantal geregistreerde coronadoden steeg in het afgelopen dag met 61. Dat wil echter niet zeggen dat al deze mensen in het laatste etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden soms met vertraging doorgegeven aan het RIVM. Op woensdag werden er 66 sterfgevallen gemeld. De grootste coronabrandhaard van het land is Amsterdam. Daar zijn in de afgelopen dag 335 nieuwe gevallen bijgekomen. Een dag eerder waren dat er nog 37 minder. De hoofdstad wordt gevolgd door Rotterdam: daar daalde het aantal besmettingen van 283 naar 216. Na de twee grote steden komen Den Haag (134), Tilburg (87) en Almere (81).

Ziekenhuisopnames blijven dalen

In de afgelopen dag zijn er in totaal 174 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Op dit moment liggen er in de ziekenhuizen 1.595 mensen die corona hebben, elf minder dan een dag eerder. Van de opgenomen coronapatiënten liggen er 458 op de intensive care, zeventien minder dan op woensdag. Bekijk video: Meekijken op de corona-afdeling van het Franciscus tijdens tweede golf Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt verder dat er in het afgelopen etmaal zeventien coronapatiënten zijn overgeplaatst, waaronder vier ic-patiënten. Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.