Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal nieuwe coronabesmettingen voor het eerst in vijf dagen gedaald

Aantal nieuwe coronabesmettingen voor het eerst in vijf dagen gedaald

Milieu en Gezondheid

19 okt 2020, 14:40

In de afgelopen dag zijn er 8.015 positieve coronatests gemeld bij het RIVM. Het is de eerste keer in vijf dagen dat het aantal nieuwe coronabesmettingen lager is dan de dag ervoor. Zondag ging het nog om 8.184 nieuwe gevallen, dat aantal is door de gezondheidsdienst nu bijgesteld naar 8.177.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

De grootste brandhaard van het land is nu Rotterdam. Daar werd het coronavirus sinds zondag bij 543 mensen vastgesteld. De havenstad wordt gevolgd door de hoofdstad: in Amsterdam ging het om 539 positieve tests. Daarop volgen Utrecht (313) en Den Haag (275). Het aantal geregistreerde coronadoden in Nederland steeg in de afgelopen dag met zeventien. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in het laatste etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden soms namelijk met vertraging doorgegeven aan het RIVM. Zondag werden vijftien sterfgevallen gemeld. Lees ook: Alle wethouders en negen ambtenaren in Hulst lopen corona op tijdens werk op stadhuis

Meer coronapatiënten in ziekenhuis

Op dit moment zijn er 1.738 coronapatiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 86 meer dan zondag. Van de patiënten met corona liggen er 379 op de intensive care, een toename van vijftien in vergelijking met de dag ervoor. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt verder dat in de afgelopen dag 23 coronapatiënten zijn overgeplaatst naar ziekenhuizen in andere regio's. Dit om sommige ziekenhuizen te ontlasten. Met name in steden in de Randstad liggen veel coronapatiënten in het ziekenhuis. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.