Terug

Volg Hart van Nederland

Demonstratie tegen lockdown bij stadhuis Rotterdam, twee mensen opgepakt

Politiek

15 dec 2020, 08:31

Bij het stadhuis in Rotterdam hebben maandagavond honderden mensen gedemonstreerd tegen de nieuwe coronamaatregelen. De politie heeft bij de betoging twee mensen opgepakt voor het  beledigen van agenten. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Na de toespraak van premier Mark Ruttekwamen zo'n 300 demonstranten samen voor het stadhuis aan de Coolsingel. Ze riepen leuzen tegen de regering en tegen de minister-president, die kort daarvoor vanuit het Torentje strengere coronamaatregelen had aangekondigd. Er werd ook wat vuurwerk afgestoken, maar verder verliep de betoging rustig, aldus een politiewoordvoerster. Lees ook: Rutte: Nederland gaat voor zeker vijf weken op slot, sombere feestdagen op komst (Tekst gaat verder onder tweet)

‘Rutte rot op’, klinkt het voor het stadhuis. Enkele honderden zijn samengekomen voor een ‘vreedzaam burgerinitiatief’ om hun ongenoegen te uiten over de aanstaande lockdown.@RTV_Rijnmond pic.twitter.com/Jyg6O8FKVh

— Tenny Tenzer (@TennyTenzer) December 14, 2020

Ook demonstraties in Winterswijk en Enschede

Ook in Enschede en Winterswijk werd maandagavond gedemonstreerd tegen de nieuwe lockdown. Daar gingen mensen in witte pakken de straat op met een groot spandoek met daarop de leus 'Corona = Agenda 21'. Lees ook: Gemeentehuis in Vlissingen bestookt met vuurwerk door rellende jongeren In Enschede verstoorden de 'witte pakken' een vergadering van de lokale CDA door op de ruiten van het raadhuis te slaan. Voor zover bekend zijn er in Winterswijk en Enschede geen arrestaties verricht rond de betogingen. https://twitter.com/cecilia\_legters/status/1338588518466134019 Tekst: Redactie/ANP Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.