112

Valiumverkrachter Johan S. zocht actief naar Bulgaarse vrouwen voor reisbureau

Johan S., alias de valiumverkrachter, heeft meer Bulgaarse vrouwen grote angst bezorgd. De man uit Sassenheim werd afgelopen kerst opgepakt voor een gewelddadige verkrachting van een 32-jarige vrouw. Nu S. is opgepakt komen meer vrouwen naar voren die slechte ervaringen met hem hebben.

S. zwerft al enkele jaren door Europa en wordt in Spanje, Malta en Polen gezocht door de politie. In Bulgarije leek hij enige tijd buiten schot te blijven en richtte hij een bedrijf op dat zich bezighoudt met vastgoed en reizen, zo blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland.

Wat deed Johan S. in Bulgarije?

Het bedrijf op naam van Johan S. heet VWYL limited en staat geregistreerd op een adres in Plovdiv, twee uur rijden buiten de hoofdstad Sofia. Het bedrijf mag zich volgens het Bulgaarse bedrijvenregister bezighouden met van alles. Naast toeristische activiteiten en vastgoed mag het zich ook richten op onder meer software en zelfs de import en export van voedsel.

Lees ook: Johan S. werd mishandeld in de gevangenis, zegt zijn advocaat

Op de site dwylexcursions.eu worden onder meer rondleidingen door Sofia en wandelingen door berggebieden aangeboden. Op de site staat dat het bedrijf is toegewijd aan het leveren van individuele excursies onder begeleiding van hoogopgeleide reisgidsen. De focus is altijd dat de mensen “happy, comfortable and informed” zijn.

Voor het toeristische bedrijf was hij ook op zoek naar gidsen. Een vrouw die verder anoniem wil blijven deed haar verhaal in Bulgaarse media. Ze leerde Johan kennen in april toen ze solliciteerde naar de functie van gids. Ze spraken af in café Memento, hetzelfde café als waar S. op 25 december het 32-jarige slachtoffer leerde kennen.

Charmante man

“We spraken over toerisme, en dat hij graag met de trein reist,” vertelt de vrouw aan Traffic News. “Hij vertelde dat zijn vrouw op Malta was en net als Johan met vastgoed in de weer was.” In gesprek met de vrouw had S. het erover dat hij uit de omgeving van Groningen kwam, maar verder niets met Nederland heeft.

Lees ook: Video: Bulgaarse barman serveerde Johan S. en zijn date op avond van verkrachting

S. kwam over als een charmante man, maar de vrouw was ook bang voor hem. Ze koos ervoor om niet bij het bedrijf aan de slag te gaan en hoorde niks meer van S. “Ik las het artikel met afschuw en realiseer me nu hoeveel geluk ik had.”

‘Johan S. verkrachtte nog drie vrouwen’

De Bulgaarse website Lupa zegt drie Bulgaarse vrouwen te hebben gesproken die ook slachtoffer zouden zijn geworden van S. De politie kan dit niet bevestigen. Volgens de website zouden de vrouwen geen aangifte hebben gedaan van verkrachting, omdat ze te bang voor hem waren.

Lees ook: ‘Valiumverkrachter’ Johan S. al jaren op de vlucht door Europa

Een van de slachtoffers, een 21-jarig meisje, zou afgelopen zomer zijn gedrogeerd en verkracht door S. Hierbij zou ze blauwe plekken over haar hele lichaam hebben opgelopen. Toen het meisje wakker werd vertelde S. haar dat ze van de trap was gevallen.