Misdaad

Barman Nikola serveerde Johan S. en zijn date op avond van verkrachting: 'We waren compleet in shock'

‘Valiumverkrachter’ Johan S. werd maandag in de Bulgaarse hoofdstad Sofia aangehouden op verdenking van de verkrachting van een 32-jarige vrouw. Barman Nikola Kadrev, van café Memento, heeft de twee op de avond van de vermoedelijke verkrachting nog in zijn café gezien: “Hij was een hele aardige man.”

S. was volgens Kadrev een graag geziene gast in het café. “Hij kwam hier vaak. Dan dronk hij een warme chocolademelk, of een cola. Altijd non-alcoholische dranken.” Zo ging het ook eerste kerstdag, de avond van de vermoedelijke verkrachting.

Lees ook: ‘Valiumverkrachter’ al jaren op de vlucht door Europa

Ontmoeting

“De vrouw kwam met een bevriend koppel het café binnen”, vertelt Kadrev aan Hart van Nederland. Op een gegeven moment gaat het bevriende stel weg en blijft de vrouw alleen achter. Ze raakt in gesprek met S. “Het zag er allemaal heel normaal uit. Gewoon een gesprek zoals dat gaat in een kroeg.”

Na enige tijd betaalt S. de rekening en loopt hij samen met de vrouw het café uit. “Een collega van mij werd later door de politie gebeld”, vertelt Kadrev. “We wisten toen nog niet wat hij gedaan had. Dat hebben we in de media gelezen moeten lezen, we waren compleet in shock.”

Lees ook: Nederlandse ‘valiumverkrachter’ gearresteerd in Bulgarije

‘Nooit agressief’

“Johan kwam erg vaak bij ons in het café”, vervolgt Kadrev. “Je kon er altijd een praatje mee maken. Hij was nooit agressief of vervelend. We hadden dit dus nooit verwacht.”