Misdaad

Advocaat: valiumverkrachter Johan S. mishandeld in de gevangenis

Johan S., die in Nederland bekend staat als de valiumverkrachter, is mishandeld in een Bulgaarse gevangenis. Dat beweert zijn advocaat, Dragomir Aleksandrov, tegenover Hart van Nederland.

De advocaat van de 38-jarige man uit Sassenheim wist niet te vertellen of S. mishandeld is door medegedetineerden of door cipiers. Vanwege de gevoeligheid van de zaak wilde de advocaat niet op verdere vragen van Hart van Nederland ingaan.

Johan S. werd in 2010 in Nederland veroordeeld voor twee verkrachtingen en een aanranding. Maandag is hij in Bulgarije wederom aangehouden op verdenking van verkrachting. Sinds tweede kerstdag zat hij daar in een cel. Afgelopen vrijdag is hij vrijgelaten, maar hij mag het land niet uit.

Johan S. internationaal bekend als verkrachter

Voor zijn verblijf in Bulgarije zwierf S. door Europa, op de vlucht voor verdenkingen. Onder meer in Spanje en Malta werd hij verdacht van seksueel geweld.

In Nederland werd S. bekend als de ‘valiumverkrachter’. Hij zou zijn slachtoffers met valium hebben bedwelmd voordat hij zich aan hen vergreep.