112

Politie stopt 22-jarige man die illegaal vuurwerk verkoopt vanuit zijn kofferbak

De Amsterdamse politie haalt afgelopen maandag weer 650 stuks illegaal vuurwerk uit de omloop. Een 22-jarige man verkoopt het vuurwerk in een woonwijk in Amsterdam-West vanuit zijn kofferbak.

De verkoper en drie kopers zijn aangehouden op verdenking van het (ver)kopen van illegaal vuurwerk. De kopers bestaan uit een 23-jarige man uit Blokker, een 25-jarige man uit Amsterdam en een man van 39 uit Purmerend.

Lees ook: Politie vroeg kabinet ook kindervuurwerk dit jaar te verbieden

Gevangenisstraf

De politie neemt bij de actie ook 465 cobra’s, 150 nitraten en 23 shells in beslag. Het Openbaar Ministerie heeft de mannen die het vuurwerk wilden kopen een strafbeschikking opgelegd. De verkoper mag zijn zaak thuis afwachten.

Lees ook: paard schrikt van vuurwerk en sterft aan gevolgen

Handelen in illegaal vuurwerk wordt bestraft met een aantekening op het strafblad en kan leiden tot een gevangenisstraf. Het opsporen en in beslag nemen van illegaal vuurwerk heeft volgens de politie hoge prioriteit, omdat dit zoveel schade kan aanrichten.

Dit jaar werd al meer illegaal vuurwerk gevonden dan in heel 2019. Rechtbank Den Haag besloot vandaag dat het vuurwerkverbod voor aankomende jaarwisseling blijft staan.

Foto: politie Amsterdam