112

Man (19) doodgestoken op schoolplein in Groningen, basisschool blijft dicht

Een 19-jarige man is in de nacht van donderdag op vrijdag neergestoken op een schoolplein in Groningen. Hij is na de steekpartij ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Een voorbijganger zag de man rond 0.20 uur liggen op het schoolplein van openbare basisschool De Vuurtoren aan de Vaargeul, in het oosten van de noordelijke stad. Hij had een steekwond.

Identiteit onbekend

De passant belde de hulpdiensten, die het slachtoffer vervolgens nog probeerden te reanimeren. Maar de hulp kwam te laat: de man bezweek op het schoolplein aan zijn verwondingen.

Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de steekpartij was. De politie maakte vrijdagochtend bekend dat het slachtoffer een 19-jarige man uit Groningen is. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan op en rond het schoolplein. Basisschool De Vuurtoren blijft tot nader order gesloten.

Veel dodelijke steekpartijen

De dodelijke steekpartij in Groningen is al zeker de vierde binnen een week. In de afgelopen dagen werden er eerder mensen doodgestoken in Venlo (zaterdag), Delft (woensdag) en Lelystad (donderdag). Daarnaast waren eer meerdere fatale schietpartijen.

Tekst: Redactie/ANP
Beeld: Persbureau Meter