Terug

Volg Hart van Nederland

Man (19) doodgestoken op schoolplein in Groningen, basisschool blijft dicht

Man (19) doodgestoken op schoolplein in Groningen, basisschool blijft dicht

112

4 sep 2020, 11:54

Een 19-jarige man is in de nacht van donderdag op vrijdag neergestoken op een schoolplein in Groningen. Hij is na de steekpartij ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Een voorbijganger zag de man rond 0.20 uur liggen op het schoolplein van openbare basisschool De Vuurtoren aan de Vaargeul, in het oosten van de noordelijke stad. Hij had een steekwond.

Identiteit onbekend

De passant belde de hulpdiensten, die het slachtoffer vervolgens nog probeerden te reanimeren. Maar de hulp kwam te laat: de man bezweek op het schoolplein aan zijn verwondingen. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de steekpartij was. De politie maakte vrijdagochtend bekend dat het slachtoffer een 19-jarige man uit Groningen is. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan op en rond het schoolplein. Basisschool De Vuurtoren blijft tot nader order gesloten.

Veel dodelijke steekpartijen

De dodelijke steekpartij in Groningen is al zeker de vierde binnen een week. In de afgelopen dagen werden er eerder mensen doodgestoken in Venlo (zaterdag), Delft (woensdag) en Lelystad (donderdag). Daarnaast waren eer meerdere fatale schietpartijen. Tekst: Redactie/ANP Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.