112

Politie geeft camerabeelden vrij van relschoppers in Kanaleneiland

De politie heeft vrijdag beelden vrijgegeven van de relschoppers in Kanaleneiland. Een groep van 250 tot 300 jongeren trapte op 14 augustus rotzooi in de Utrechtse Wijk. Er werden vernielingen aangericht en met vuurwerk gegooid.

Na de rellen in Kanaleneiland ontstond een kettingreactie naar andere wijken in Utrecht. Tientallen jongeren van zowel binnen als buiten de Domstad kwamen samen om rotzooi te trappen. Onder meer in Ondiep en Overvecht was het onrustig en ook in Kanaleneiland ging het opnieuw mis. De gemeente moest meerdere keren een noodbevel instellen.

Lees ook: Politie heeft nog geen oplossing gevonden voor rellende jeugd

Ongeveer vijftig relschoppers werden opgepakt omdat zij bijvoorbeeld met stenen of vuurwerk naar de politie hebben gegooid of vernielingen hebben aangericht. Ook zijn er zeker drie mensen gearresteerd omdat zij op social media zouden hebben opgeroepen om te komen rellen. Ze worden verdacht van opruiing, waar een maximumstraf van vijf jaar cel op staat.

Tekst gaat verder onder foto

relschoppers

Verdachten (nog) onherkenbaar

De politie is op zoek naar meer onruststokers en heeft daarom beelden vrijgegeven van de rellen in Kanaleneiland op 14 augustus. De camerabeelden werden vrijdagavond uitgezonden in het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

De verdachten zijn onherkenbaar gemaakt omdat vermoed wordt dat ze nog minderjarig zijn. Als het vrijgeven van de beelden niet tot concrete informatie leidt, worden de relschoppers mogelijk alsnog herkenbaar gemaakt, waarschuwt justitie.

Tekst: Redactie/ANP
Beeld: RTV Utrecht