112

Politie houdt 23 onruststokers aan na rellen in Utrecht-Overvecht, 'het is pure verveling bij de jongeren'

Na de rellen van zaterdag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland was het zaterdagavond en vannacht onrustig in de wijk Overvecht. De Utrechtse politie heeft zaterdagavond 23 reljongeren aangehouden in de wijk nadat zij zich hadden misdragen.

Net als bij de rellen van zaterdag gooiden jongeren met stenen en vuurwerk naar de politie. Ook geparkeerde auto’s moesten het ontgelden. De jongeren gaven geen gehoor aan bevelen van de politie, die in groten getale aanwezig was. De mobiele eenheid moest zelfs een aantal keer optreden. Rond middernacht was het weer rustig in de wijk.

Noodbevel

De relschoppers trokken in plukjes van wisselende samenstellingen door de wijk. De ene keer ging het volgens een politiewoordvoerder om tien, dan weer om vijftig jongeren.

Op de ‘dreven’ – zoals de meeste straten in Overvecht heten – waar het onrustig was, gold een noodbevel van de gemeente “wegens ernstige verstoringen van de openbare orde”.

‘Pure verveling’

Het was de tweede avond op rij dat het onrustig is in Utrecht. Vrijdag was het raak in de wijk Kanaleneiland. Toen hielden naar schatting 150 jongeren de politie bezig. Een woordvoerder schat in dat het in Overvecht om minder relschoppers gaat. “Verder is het wel een kopie van gisteravond. Er is totaal geen reden voor de onrust. Het is pure verveling en het uitlokken van de politie. Kansloos”, aldus de woordvoerder.