112

Zes auto's in vlammen op in Nijmegen: 'Één grote smeulende rotzooi'

In Nijmegen zijn in de nacht van woensdag op donderdag zes auto’s aan de 38e straat van de wijk Weezenhof in vlammen opgegaan. De politie vindt de situatie verdacht, maar het is nog onduidelijk of er sprake is van brandstichting.

De melding van de autobranden kwam rond 01.40 uur binnen. Volgens ooggetuigen stonden aan het begin van de parkeerplaats twee auto’s in de fik, ook iets verderop brandden twee geparkeerde wagens.

Lees ook: Regio Oss opgeschrikt door drie autobranden in één nacht

De toegesnelde brandweer kon niet voorkomen dat nog eens twee voertuigen beschadigd raakten door het vuur. In totaal zijn drie auto’s total loss verklaard, de andere drie hebben zware schade opgelopen.

‘Echt niet te filmen’

“Holy shit, het is echt niet te filmen”, reageert Jacqueline Schuurmans in de vroege ochtend bij Hart van Nederland. Een van de beschadigde auto’s is van haar. “Grote kloten, dat is het wel hoor.”

“Het is één grote smeulende rotzooi”, zegt ze terwijl ze bij haar zwartgeblakerde Mercedes staat. Van de voorkant is weinig meer over. “Moet je nou eens kijken”, mompelt ze tegen haar hondje. “Jongens, jongens, jongens. Hoe heet moet dat zijn geweest?”

Lees ook: Wendy en René Karst ‘aan dood ontsnapt’ bij autobrand in Hoogeveen

“Kijk, hier zat voorheen een spiegel”, wijst de vrouw bij de deur. “Dat zou je ook niet willen geloven, maar dat was echt zo.” Ook binnen is het een bende. “Nou ik denk niet dat de TomTom het nog doet, maar die zie ik trouwens ook helemaal niet meer.”

Jacqueline Schuurmans bekijkt de schade aan haar Mercedes
(tekst gaat verder onder foto)

nijmegen

‘Het doet pijn’

Jacqueline heeft haar wagen al twintig jaar. “Ik hou van hem en hij is mij dierbaar. Mooier heb ik nooit gehad.” Ze zegt dat ze er “lang verhaal” van kan maken. “Maar het is pijn. Klaar”, vertelt ze aangeslagen.

Dan valt haar ineens op dat de auto nog wel op slot zit. Kan er toch nog een glimlachje vanaf. “Dat is dan wel weer een aardig detail, maar ja, je kan ook door het raam naar binnen.”

‘Unheimlich gevoel’

De autobranden in haar straat geven de Nijmeegse een “unheimlich” gevoel, “om een goed Nederlands woord te gebruiken”. “Waar slaat het op”, vraagt ze zich boos af. “Ik bedoel een hele oude auto, wat is de lol?”

Lees ook: Opnieuw raak in Arnhem: zesde autobrand in ruim een week tijd

Jacqueline zegt aangifte te zullen doen. De politie onderzoekt of de autobranden zijn aangestoken.

Beeld: SPS Media