Terug

Volg Hart van Nederland

Rikkie werd opgevangen als broodmager hondje met verrot gebit, maar heeft nu weer een toekomst

Rikkie werd opgevangen als broodmager hondje met verrot gebit, maar heeft nu weer een toekomst

Dieren

30 juni 2023, 14:24

Het broodmagere hondje Rikkie kwam eerder deze maand zwaar verwaarloosd binnen bij het dierenopvangcentrum in Gouda. Maar mede dankzij een inzamelingsactie is hij er weer bijna helemaal bovenop, en heeft hij zelfs een nieuw thuis gevonden.

De dag dat Rikkie werd opgevangen in Gouda schrokken de medewerkers zich rot. Het dier zat onder de klitten en urine. Maar het ergste was misschien nog wel zijn gebit. Een open gat in zijn tandvlees was zo groot geworden dat het doorliep tot aan zijn neus.

Het topdrukte bij de trimsalons. In coronatijd hebben veel mensen een hond genomen en die hebben allemaal zo nu en dan een knipbeurt nodig. Deze trimsalon kan ongeveer twaalf honden per dag behandelen, ze zijn twee uur per dier bezig:

Topdrukte bij hondenkappers
2:14
Topdrukte bij hondenkappers

Een goede knip- en wasbeurt deden de viervoeter al goed, maar het dierenopvangcentrum zag meteen dat hij extra zorg nodig had. Zo moest hij beginnen aan een wekenlange kuur van antibiotica en pijnstillers. En omdat bijna al zijn tanden moesten worden getrokken, kon hij voorlopig alleen maar natvoer eten. De kosten liepen snel op, dus begonnen ze een inzamelingsactie.

Extra donaties

Die ging als een speer. Al binnen enkele dagen werd het streefbedrag van 1575 euro gehaald. Inmiddels is het doel meer dan dubbel gehaald. De extra donaties kan de opvang goed gebruiken, omdat er natuurlijk meer onfortuinlijke dieren worden binnengebracht.

"Wat is er een bedrag opgehaald voor Rikkie!", schrijft de opvang op Facebook. "Al zijn controles worden hier mee gedekt en we hebben weer wat ruimte in ons medisch potje, want helaas is dat hard nodig. Dagelijks komen er zieke dieren binnen die vaak direct naar de dierenarts moeten voor spoedzorg."

Nieuw thuis

Inmiddels heeft Rikkie een nieuw onderkomen gevonden, meldt de opvang trots. "Deze mensen wonen in de buurt en kunnen zijn check-ups bij onze dierenarts doen, wat in zijn geval wel echt noodzakelijk is. Wat gaat hij hier veel liefde en knuffels krijgen, die hij allemaal verdient."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.