Terug

Volg Hart van Nederland

Goed nieuws over uitgemergeld containerhondje: Boris is helemaal opgeknapt

Goed nieuws over uitgemergeld containerhondje: Boris is helemaal opgeknapt

Dieren

20 apr 2023, 13:44

Het hondje dat een paar weken geleden in een afvalcontainer in Den Bosch werd gevonden, is weer helemaal aangesterkt. Het dierentehuis 's Hertogenbosch heeft een update over het tijdens de vondst bange en uitgemergelde hondje gedeeld: en die update staat vol met goed nieuws.

Het kleine hondje werd begin april in een ondergrondse container gevonden door medewerkers van de reinigingsdienst. De viervoeter was bang, uitgedroogd en aan het rillen van de kou toen hij uit de container werd gehaald. Het hondje was er slecht aan toe. Het dier was "meer dood dan levend", vertelde een medewerker van de dierenambulance eerder aan Hart van Nederland.

Maar het beestje werd net op tijd gered. De hond werd naar de dierenarts gebracht en daar verder onderzocht. Daar kreeg hij de eerste medische zorg zodat hij verder kon aansterken bij een gastgezin.

Een dag later werd hij weer onderzocht: zijn oren zaten vol mijten, hij had flinke diarree, een slecht gebit en hij was broodmager.

Vriendelijk hondje

Maar nu, twee weken verder, gaat het super met de hond. En hij heeft een naam: Boris. "Boris is een vriendelijk hondje dat graag bij mensen in de buurt is. Zijn oren zijn behandeld tegen de mijten en hij krijgt licht verteerbare voeding. Zodra Boris goed op gewicht is, wordt zijn gebit gereinigd. Hij heeft een heerlijke was- en knipbeurt gehad en wij zijn bezig met zindelijkheidstraining", schrijft het dierentehuis op Facebook.

En nog meer goed nieuws, want de vinder van Boris wil hem adopteren. Zodra Boris voldoende is aangesterkt, mag hij naar zijn nieuwe huis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.